Valmis uus pöiaharjutuste voldik

Koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportEST on valminud uus pöiaharjutuste voldik.

Hästi funktsioneeriv jalapöid on väga oluline tervise, õige rühi ja kehalise töövõime tagamiseks.

Pöiavõlvi lamenemise põhjuseid on mitmeid, mille tagajärjel tekib pöia lihaskorseti ja sidemete nõrkus. Lamppöia puhul on kõik pöiavõlvid lamenenud ja jalg ei talu suuri koormusi. Kiire väsimine võib põhjustada valu ja turse pöia piirkonnas, aga sageli ka valu sääres, põlves, puusas ja seljas.

Regulaarne jalatalla lihaste treening on oluline kõigile, eriti lamenenud jalavõlviga noortele sportlastele. Tugev pöid on vajalik paljudel spordialadel, eeskätt kiirusjõudu nõudvatel aladel (hüpped, pallimängud, jooks jm).

Lisaks harjutustele tuleks võimalusel kõndida paljajalu erinevatel pindadel (nt murul, liival, läbi vee, kalletest üles ja alla). See arendab ja tugevdab pöia ja hüppeliigese piirkonna lihaseid, mis on meie liikumise aluseks.

Voldik on pdf infomaterjalina leitav siit.