NOORSPORTLASTE TERVISEKONTROLL

Spordimeditsiini SA osaleb Eesti Haigekassa rahastatud ennetusprojektis “Noorsportlaste tervisekontroll spordiga seotud terviseriskide ennetamiseks”.

 

SIHTRÜHM:

Noorsportlaste terviseuuring on suunatud kuni 19 (k.a) aastastele noortele, kes lisaks kehalise kasvatuse tundidele treenivad ja võistlevad regulaarselt vähemalt 6 akadeemilist tundi nädalas (üks akadeemiline tund = 45 minutit).

Alla kuue akadeemilise tunni nädalas treenivaid ja võistlevaid noorsportlasi jälgivad perearstid tavatervisekontrolli käigus.

Terviseuuringu maht, sisu ja sagedus sõltub noorsportlase nädalasest treeningkoormusest, tervislikust seisundist ja põhiuuringute tulemustest:

Uuringute tulemuste põhjal väljastab arst otsuse, mis annab loa sportimiseks või terviseprobleemide ilmnemisel määrab piirangud sportimiseks.

Sihtrühma kuuluvate noorsportlaste terviseuuringuid rahastatakse Haigekassa ravikindlustuse eelarvest (üks kord 12-24 kuu jooksul vastavalt eelmise uuringu otsusele) ning patsiendil endal tuleb tasuda vaid 5€ visiiditasu.

Sihtrühma kuulumise korral saab terviseuuringu aja broneerimiseks võtta ühendust meie registratuuriga telefonidel 699 6515 või 699 6545. Broneerimine toimub patsiendi isikukoodi alusel.

 

OLULINE!

Enne uuringut palume noorsportlasel ja lapsevanemal tutvuda terviseuuringu juhisega, selgitada välja eelmise terviseuuringu aeg ning täita ja allkirjastada küsimustik.

Ilma lapsevanema poolt allkirjastatud küsimustikuta ei ole meil võimalik alaealisi lapsi teenindada!

  • Uuringule eelneval päeval on lubatud teha vaid kerget trenni, pigem teha trennivaba päev.
  • Uuringu läbiviimiseks on oluline, et tervislik seisund oleks hea ja puuduksid vigastused. Ägedast haigusest (palavik, viirus- ja nakkushaigused, köha, nohu) peaks möödas olema vähemalt paar nädalat.
  • Selleks, et uuringu tulemused oleksid pädevad ja peegeldaksid noorsportlase tervislikku seisundit õigesti, peaks uuringupäeval hoiduma igasugusest treeningust.
  • Oluline on, et noorsportlane sööks 2-3 tundi enne uuringut ja tarvitaks piisavalt vedelikku. Kohvi või kanget teed uuringupäeval juua ei tohiks.

UURINGULE PALUME KAASA VÕTTA:

  • Isikukoodiga dokument;
  • Spordiriided ja -jalanõud;
  • Pesemisvahendid;
  • Täidetud ja lapsevanema poolt allkirjastatud küsimustik;